Lisätietoja
Valitse kielesi:Suomi

valikko

Texasin yliopisto on kehittänyt uuden teknologian, joka lisää puolijohdemittauksen herkkyyttä 100 000 kertaa

  James Consultingin mukaan Teksasin yliopiston tutkijat ovat kehittäneet uuden puolijohdemittausteknologian, joka on 100 000 kertaa herkempi kuin aiemmat mittaustekniikat.

UT: n sähkö- ja tietotekniikan jatko-opiskelija Sukrith Dev ja UT: n Mid-IR-optisen tutkimusryhmän sähkö- ja tietotekniikan apulaisprofessori Daniel Wasserman suorittivat tutkimuksen.

Tämän uuden mittaustekniikan etuna tekniikan tasoon nähden on se, että kyky karakterisoida materiaaleja pienissä kooissa on huomattavasti parantunut, mikä nopeuttaa kaksiulotteisten, mikro- ja nanokokoisten materiaalien löytämistä ja tutkimusta. Erityisesti elektroniikka- ja optisten laitteiden kokonaiskehityksen yleisessä suuntauksessa pienikokoisten puolijohdemateriaalien ominaisuuksien tarkka mittaus auttaa insinöörejä määrittämään materiaalivalikoiman.


Dev uskoo: "Uusi teknologia voi parantaa kaikkien ymmärrystä infrapunatunnistinteknologiasta ja avaa lupaavan uuden suunnan yönäkymälle, vapaalle avaruusviestinnälle! Uusi teknologiamme voi hankkia herkemmin jonkinlaisen operaattorin käyttöiän. auttaa määrittämään materiaalin laadun ja määrittämään sen mahdollisen sovelluksen. "

Ajanjakso, jona elektroni pysyy "valossa" tai tuottaa sähköisen signaalin optoelektronisessa materiaalissa, on luotettava indikaattori materiaalin mahdollisesta laadusta optoelektronisissa ilmaisusovelluksissa. Nykyiset menetelmät valokennotun elektronin kantokinetiikan tai eliniän mittaamiseksi ovat kalliita, monimutkaisia ​​ja niillä on rajallinen tarkkuus.

Dev selittää lisäksi: ”Kun tietyt puolijohdemateriaalit altistuvat valolle, elektronit ovat innoissaan ja tilapäisesti vapaita. Kantajan elinikä tarkoittaa aikaa, jolloin nämä vapaat elektronit jäävät virittymään ennen rekombinaatiota omiin asemiinsa. Kuljettajan käyttöikä on tärkeä Materiaaliparametrit, jotka ovat tärkeitä indikaattoreita materiaalin optisen yleisen laadun suhteen, ja se määrittää myös materiaalin soveltamisen valoilmaisimiin. Jos haluat esimerkiksi parantaa viestintäominaisuuksia, tarvitset materiaaleja, joilla on suhteellisen lyhyt kantoaallon käyttöikä. Jos haluat laitteen, jolla on erittäin korkea herkkyys, kuten lämpökuvaus, tarvitset materiaalin, jolla on pitkä kantoaallon käyttöikä. "

Dev ja Wassermanin strategia on ainutlaatuinen siinä, että ne käyttävät optisia signaaleja mikroaalto- signaalien moduloimiseksi perinteisten testimenetelmien sijaan.

Dev sanoi: "Perinteisten testausmenetelmien ongelma on, että valo on kerättävä ja sen säteilykyky on todella huono. Koska me rajoitamme mikroaaltouunin pieneen pulssiominaisuuteen, teknologiamme voi tehdä sen herkemmäksi."

Dev uskoo: "Tällä tekniikalla voidaan kehittää tulevaisuudessa herkempiä infrapuna-antureita. Samalla tämä tekniikka voi edistää vapaata tilaa tai kaistanleveyden parantamista ja avata uusia kenttiä sähkömagneettiselle ja kiinteälle fysiikan tutkimukselle." "

UT: n sähkötekniikan tohtori Mihir Shah ilmaisi intohimonsa puolijohde- ja kiinteän tilan fysiikkaan. Shah sanoi: "Uskon, että uusien tietotekniikan alojen tutkiminen on nykyään tärkeämpää kuin koskaan. Olen valmis tekemään joitakin tutkimuksia fotonisten integroitujen piirien alalla nähdäkseni enemmän optisia osajärjestelmiä nykyisessä sähköisessä ekosysteemissä."

Jaime Tan Leon, ammattikorkeakoulu UT: n sähkötekniikan alalla, uskoo, että elektroniikka-alan tutkimus tulee yhä tärkeämmäksi. Tan Leon sanoi: ”Sähköinsinööreillä on keskeinen rooli ongelmien ratkaisemisessa. Insinööreille uudet ajatukset herkkyyden ja laadun parantamiseksi ovat nyt erittäin tärkeitä tulevaisuuden kannalta. ”