Lisätietoja
Valitse kielesi:Suomi

valikko

Samsung julkisti ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksen: puolijohdeteollisuus putosi 64%, paneeli-liiketoiminnan tappiot

  Reutersin mukaan Samsung julkisti ensimmäisen neljänneksen tuloksensa. Tiedot osoittivat, että ensimmäisen vuosineljänneksen liikevoitto oli 5,4 miljardia dollaria ja liikevaihto oli 45,18 miljardia dollaria eli 13,5 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin. Molemmat luvut ovat Samsungin aiempien odotusten mukaisia.


Samsungin suurin liiketoiminta heikkenee Samsungin ydinpuolijohteiden liiketoiminnasta. Tiedot osoittavat, että Samsung Semiconductorin liikevoitto laski 64% vain 3,54 miljardiin dollariin, kun taas näyttöpaneelin liiketoiminta menetti 480 miljoonaa dollaria.

Tällä kertaa Samsungin mobiililiiketoiminta ei myöskään ole ihanteellinen, liikevoitto on myös laskenut 40%, vain 1,98 miljardia dollaria.

Samsung sanoi, että se odottaa, että koko varastorakennemarkkinat ovat heikkoja toisella neljänneksellä. Vaikka kysyntä paranee, hinnat todennäköisesti jatkavat nykyistä laskua. Suuritiheyksisten sirutuotteiden kysynnän odotetaan kasvavan edelleen toisella vuosipuoliskolla, mutta epävarmuus säilyy. Joustavien näyttöjen kysyntä kasvaa uusien älypuhelimien käyttöönoton myötä, joten näyttöliiketoiminnan odotetaan kasvavan edelleen.

Samsung toivoo käyttävänsä uusinta matkapuhelinta keskittymällä taittuviin kuvaruutuihin elvyttämään liikkuvaa liiketoimintaa.